Leerlingenvoorstelling Onderbouw Voortgezet Onderwijs
Een innemende en prikkelende voorstelling over (online) pesten, persoonlijke keuzes en vriendschap.

Amy is een allemansvriend: van de goedgebekte Noa tot de grappige Joep en de beetje aparte Boukje. Noa en Joep vinden Boukje suf. Wat als Noa en Joep een geheim tussen Amy en Boukje gebruiken om een grap uit te halen met Boukje? Grapje, moet kunnen, of is het gewoon een rotstreek? En wat als hiervan een video komt op YouTube? Uiteindelijk is iedereen vooral klaar met.. Amy! Dit was zo niet de bedoeling!

Vanaf dit moment worden de leerlingen de baas en mogen zij zélf mee gaan spelen!

SUPERVEILIG! “Grapje, moet kunnen” voert de leerlingen vanuit de positie van Amy totaal mee in herkenbare dilemma’s rondom pesten in het VO: hoe kom je voor iemand op terwijl dat heel spannend kan zijn? Wat is de kracht van een geheim? Hoe dun is de lijn tussen een grapje en pesten? Wie bepaalt dat? En hoe ga je om met doorsturen van filmpjes? En ook de grote identiteit vraag: Bij wie wil je horen en wie wil jij zélf zijn?

Deze voorstelling is geschikt voor onderbouw VO (VMBO/TL/HAVO/VWO).

WANNEER

  • Preventie: Bij jullie op school is sociale veiligheid erg belangrijk. Jullie willen pesten graag bespreekbaar maken en voorkomen. Zo scheppen jullie vooraf een positief klimaat waarbij leerlingen voor zichzelf en elkaar op durven komen.
  • Actueel pesten: Bij jullie op school wordt er momenteel gepest in de klas. Leerlingen voelen zich helaas onveilig. Er is duidelijk een aanpak over positief gedrag nodig.
  • Jullie school doet mee aan de Week tegen Pesten en jullie zoeken nog een waardevolle en leuke invulling hiervan, ook gedurende de rest van het jaar.
  • Jullie zoeken op school een leuke en leerzame kick-off of afsluiting van een periode waarin jullie aandacht schenken aan pesten.
  • Jullie zoeken vooral een creatieve en luchtige manier om iets pittigs als Pesten bespreekbaar te maken. Theater is hiervoor ideaal. Door de rollen van de personages kunnen jullie persoonlijke gesprekken over Pesten makkelijker voeren met de klas.
  • Je bent anderszins zijdelinks met onderwijs of pesten of groepsdynamica betrokken. Denk aan speciale programma’s over sociale veiligheid op een congres, seminar of masterclass over onderwijs. Ook dan kan SUPERVEILIG! passen.

Eerder werkte SUPERVEILIG! b.v. samen met Kinderrechtenhuis te Leiden, Rotary Oldenzaal en Anti-Pest-Club.

Contact